Jasper

Ik ben zowel docerend als uitvoerend musicus. De eerste muzieklessen die ik mij bewust kan herinneren, vanaf mijn vierde levensjaar, ontving ik van de beroemde muziekpedagoge en componiste Tera de Marez Oyens die veel werkte met de Dalcroze muziekfilosofie. In deze lessen stond de ontwikkeling van muzikaliteit centraal m.b.v. lichamelijke ervaringen als lopen en bewegen op muziek.

Jasper van PeltIk kom uit een muzikale familie. Mijn vader Ad van Pelt was een trombonist van ’53 tot ’88 en mijn broer Emile is musicoloog en speelt piano in verschillende jazzbands in Nederland en Europa.

Vanaf mijn jeugd had ik les in piano en blokfluit en ging mee met optredens van mijn vader. Vanaf mijn 16e jaar ben ik zelf regelmatig gaan optreden op contrabas met verschillende bands. Al snel pakte ik daarna de trombone op, iets waar altijd al mijn belangstelling naar uitging. Ondertussen studeerde ik voor muziekdocent op het Hilversums Conservatorium en ben als trombonist gaan werken in de La Vida Jazzband van Adam Olivier.

Vanaf 1990 richtte ik mij op muziekeducatie via banen in het onderwijs en een eigen muziekpraktijk waarbij ik wekelijks 40 leerlingen les gaf op het gebied van piano, blokfluit, theorie, solfège en basgitaar. Vanaf 1994 werk ik fulltime in het MBO-onderwijs als muziek- en kunstdocent.

Op muziekgebied ben ik heel all-round en houd van veel verschillende soorten goede muziek zoals klassiek, jazz, pop en wereldmuziek. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in jazzmuziek die uit New Orleans komt. Daar komt mijn voornaamste inspiratie en drijfveer vandaan om zelf muziek te maken die mij aanspreekt. Inmiddels heb ik meer dan 35 jaar ervaring met honderden nationale en internationale muzikanten en met optredens op o.a. North Sea Jazzfestival, Breda Jazzfestival, Jazz in Duketown, Ascona Jazzfestival, Arosa Festival, Haugesund festival, Upton on Severn jazzfestival en nog veel meer.

Tevens heb ik meegewerkt aan tientallen CD opnamen en heden ten dage treed ik zoveel mogelijk op met mijn vaste band: BB & the Burners. Daarnaast treed ik regelmatig op met Sammy Rimington in buitenlandse tournees in o.a. Engeland, Zweden en Zwitserland en ben ik beschikbaar als freelance trombonist voor allerlei muziek en bands.